POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jutové pytle: Ideální způsob pro vlastní zahrádku

Publikováno: 11. 6. 2018

Aktualizováno: 24. 10. 2023

Osvěžte své dovednosti zahrádkáře a naučte se pěstovat nejen na zahradě, ale i v prostředí vašeho balkonu. Jste vášnivými zahrádkáři, milujete čerstvě uzrálou a vypěstovanou zeleninu, ale nevlastníte prostornou zahradu? Řešením mohou být jutové pytle. Pěstování v jutových pytlích může být ideálním způsobem, jak si vytvořit vlastní zahrádku i na malém balkonu a mít tak domácí suroviny přímo nadosah!

Výhody pěstování v pytlích

Jutové pytle disponují řadou výhod, nejen že jsou vyrobeny z přírodního materiálu, který je šetrný k životnímu prostředí, ale také se dají snadno recyklovat. S vhodným substrátem pro zeleninu a pravidelnou zálivkou můžete dosáhnout celoroční sklizně a vychutnávat si čerstvou, domácí zeleninu po celý rok. Kromě toho se jutové pytle osvědčují svou schopností udržovat půdní teplotu na stabilní úrovni, což výrazně přispívá k prosperitě rostlin. Tento způsob pěstování pomáhá regulovat zavlažování a chránit půdu před nadměrným vysycháním či přehříváním. A co je na tom nejlepší? Jutové pytle jsou praktické a šetří místo, což umožňuje vytvořit si zahrádku téměř kdekoli.

Konec tradičním zahrádkářským postupům

S příchodem jutových pytlů se otevírají zcela nové možnosti pro pěstování vašich oblíbených bylinek, květin či drobné zeleniny. Pěstovat v pytlích můžete cokoliv. Nejčastější variantou jsou bezpochyby rajčata či brambory, jejichž pěstování může být v takových případech inovativním řešením. Tato metoda umožňuje pěstovat zdravé a chutné brambory i v omezeném prostoru. Například taková bramborová sklizeň – nejen že je mnohem jednodušší, ale zároveň zabraňuje hnilobě brambor a dokáže tak chránit před některými škůdci a chorobami. Výjimkou nejsou ani Čechy milované domácí okurky – stačí zvolit vhodnou odrůdu okurek, která je pro tento způsob pěstování vhodná a pak už si jen z pohodlí domova připravovat vaše oblíbené pokrmy!

Co budete potřebovat

Pěstování je zcela jednoduché a zvládne ho opravdu i ten nejmenší zahrádkář. Pro úspěšné pěstování je klíčový samotný výběr jutových pytlů. Díky různým velikostem nabízených pytlů můžete vybrat velikost dle vašeho zvážení a zvolit ty, které budou nejvíce vhodné pro vaše rostliny. Poté stačí naplnit pytle vhodným substrátem určeným pro pěstování vybrané suroviny - buďte ale obezřetní, půda se v pytlích rychle vysušuje, proto je třeba rostliny pravidelně zalévat. U řady rostlin je zároveň třeba zabránit převracení či lámání, proto nezapomínejte na opěrný kolík, který těmto nepříjemnostem zabrání. Poté už jen zasaďte rostliny dle doporučených rozestupů, umístěte pytle na sluníčkem vyhřátý balkon, pravidelně zalévejte a sledujte, jak vám zpříjemňují bydlení obohacené o chutné plody vašeho vlastního balkonového zahrádkářství!

Vyberte si jeden z námi nabízených jutových pytlů.

autor:
Pavla Lébrová

marketingový specialista


Kateřina Polášková
marketingový specialista


Související zboží