Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Laminátory nejen pro profesionální laminaci

Ať už chcete laminovat své firemní dokumenty nebo „kartičky“ pro zákazníky, laminaci zvládnete jednoduše ve své kanceláři. Musíte si pouze pořídit laminátor a různé laminovací fólie dle formátů, které chcete zalaminovat. Jednotlivé laminátory jsou omezeny nejen formátem dokumentů, ale také jejich tloušťkou. Existuje spousta typů laminátorů, podívejme se tedy, který se vám vyplatí koupit.

 

Jaký laminátor koupit

Při výběru laminátoru záleží hlavně na dvou faktorech – jak často budete laminovat a jaké formáty budete laminovat. Můžete si koupit menší a levnější „hobby“ laminátor v případě, že laminujete jen občas. Dovybavíte si tak domácí pracovnu nebo kancelář, protože laminace se občas hodí snad v každé kanceláři. Nebo si pořídíte „profi“ laminátor, který stojí třeba třikrát tolik, ale můžete ho bez obav používat denně a přesto vám vydrží dlouhá léta.

Druhým kritériem je velikost laminovaných dokumentů. Jestliže chcete laminovat jen formáty do velikosti A4, můžete si pořídit menší „hobby“ laminátor. Jestli potřebujete laminovat i větší dokumenty, například velikosti A2, musíte investovat do většího „profi“ laminátoru.

 

Laminovací fólie

Kromě laminátoru budete k laminaci dokumentů potřebovat také laminovací fólie. Ty se prodávají v různých velikostech a vy si vyberete velikost podle toho, jak velký dokument potřebujete laminovat. Ideální je svou kancelář vybavit více typy laminovacích fólií, abyste mohli kdykoliv bez dalšího nakupování laminovat dokumenty různých rozměrů. Laminovací fólie jsou jen minimální investice, stojí pár desítek korun za balení o 100 kusech.