POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Etikety a vše co se jich týká

Publikováno: 17. 3. 2020

Existuje několik typů kleští i spousta druhů etiket. Kleště se liší především počtem znaků na řádku, počtem řádků a také tím, jaké znaky vůbec nabízí. Etikety mají různé velikosti, barvy, ale také tvar. 

Samolepící etikety

Nejlepší jsou samozřejmě samolepící etikety, které jednoduše na zboží přilepíte. Prodávají se klasické bílé etikety, ale i barevné etikety. Můžete použít i speciální velké etikety, které nejčastěji upozorňují na vlastnosti balíčku, například označení „Pozor křehké!“ nebo „Neklopit!“. Velikost etiket budete vybírat podle toho, kolik informací chcete na etikety dostat.

Jednořádkové a dvouřádkové kleště

Jednořádkové kleště jsou nejjednodušší. Na mechanické voliči vyberete text nebo spíše cenu, kterou budete na etiketě tisknout. Obyčejné jednořádkové kleště dávají možnost natisknout cca 8 znaků.

Dvouřádkové kleště už nabízejí více možností. Kromě samotné ceny zde můžete ve druhém řádku dát i další informaci, třeba kód zboží. Dvouřádkové kleště často nabízejí možnost vytisknout na každém řádku cca 10 znaků.

Pro oba dva typy kleští se prodávají speciální samolepící etikety, v rámci balení je i barvící váleček.

Použití etiketovacích kleští

Použití kleští nemůže být jednodušší. Za pomoci mechanického voliče nastavíte cenu nebo kód zboží (nebo oboje), zmáčknete spoušť a na spodní straně kleští vám vyjede hotová etiketa. Ta je připravena k nalepení, které provedete tak, že přiložíte kleště ke zboží, lehce s nimi po něm přejedete a etiketa se sama na obal zboží přichytí. Okamžitě můžete označit další zboží a tak to pokračuje, dokud vám nedojdou etikety. Když dojdou, vložíte do kleští další a můžete pokračovat.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží