POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Etikety – jak své zboží označit

Publikováno: 2. 3. 2018

Když už máte vymyšleno, co budou etikety obsahovat, pak zbývá vyřešit, jak v praxi své zboží označíte. Ideální je si jednorázově koupit kvalitní a spolehlivé etiketovací kleště a různé typy samolepících etiket. Kleště a etikety mají několik hlavních předností:

  • rychlé nacenění – díky jednoduchému systému etiketovacích kleští velmi rychle naceníte spoustu zboží
  • několik informací – na dvouřádkové etikety můžete vměstnat i více informací než samotnou cenu (např. název, datum či kód)
  • pevně drží – samolepící etikety výborně na obalech drží, na druhou stranu je jednoduché je ze zboží bez poškození sundat

Etiketovací kleště – jak fungují

Manipulace s těmito kleštěmi i jejich používání je velmi jednoduché. Pomocí mechanického voliče si nastavíte cenu nebo kód zboží, poté lehce zmáčknete spoušť a na spodní straně kleští získáte etiketu, která je již připravena k nalepení na konkrétní zboží. Abyste etiketu na výrobek nalepili, přiložíte kleště ke zboží a přejedete po jeho obalu. Etiketa se na něj pevně přichytí. Gumový váleček na spodní straně kleští usnadňuje pohyb kleští při lepení etiket.

Můžete sehnat etiketovací kleště jednořádkové či dvouřádkové. Rozdíl je v tom, na kolik řádků můžete tisknout text na etiketě (cenu, kód, datum či popis zboží). Na jeden řádek se vejde 8 nebo 10 znaků, podle typu kleští.

Samolepící etikety

Samolepící cenové etikety mohou mít několik rozměrů, záleží na typu kleští, zda jsou osmi- nebo desetimístné a jestli jsou jedno- nebo dvouřádkové. Prodávají se různobarevné etikety, které jsou rozděleny podle toho, jestli používáte jednořádkové či dvouřádkové kleště.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží