POZOR! Během státních svátků ve čtvrtek 1. a 8. 5. je prodejna zavřená.
800 377 773 / [email protected]
Publikováno: 18. 1. 2022
Máte restauraci s rozvozem nebo třeba jen chystáte venkovní párty s občerstvením? Asi vám nemusíme představovat termoboxy pro přepravu jídel, ty už dnes zná každý. Ne každý ale zná všechny možnosti, jak ještě prodloužit účinek uchování teploty jídla v nich uloženého.
Už samotné termoboxy dokáží držet teplotu uvnitř uložených potravin i několik hodin. Použití speciálních vložek umí tuto dobu ještě o několik hodin prodloužit. Nádoba s vložkami se prohřeje či prochladí na okolní teplotu později než jen samotný termobox.
I při oslavě tak můžete udržet jídlo teplé nebo studené od večera až do rána. Navíc bez nutnosti být v dosahu zásuvky s elektřinou.
Navíc je požadovaná teplota jídla udržovaná rovnoměrněji. Horké jídlo v termoboxu je chráněno stěnami boxu, ale při použití nahřátých vložek je jídlo vyhříváno i uvnitř boxu ze spodní či horní strany.
Profesionální termoboxy se vyrábějí v několika velikostech a i vložky se tomu přizpůsobují. Přesně pasují do obou velikostí termoboxů Cambro.
Chladící vložku stačí nachladit přes noc v mrazáku a vložit ji do termoboxu. Aby do sebe vložka natáhla dostatek chladu, měla by být v mrazu aspoň pár hodin.
Pro nahřátí hřejivých vložek použijte horkou vodu. Vložku zcela ponořte do horké, ale nikoli vroucí vody (ideální teplota je kolem 85°C) a nechte ji ve vodě 35-40 minut nahřát. Pozor na to, že voda bude přirozeně chladnout, takže k vložce postupně dolévejte novou horkou vodu. Poté jí opatrně vyjměte (ve vhodných rukavicích) a vložte do termoboxu.
autor:
Jiří Novák
marketingový specialista