POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Termoboxy pro přepravu potravin aneb zachránci venkovních pikniků

Publikováno: 9. 11. 2018

Potřebujete udržet bramborový salát co nejdéle studený na venkovní oslavě narozenin? Vezete si na dovolenou teplé řízky, které sníte po cestě? Aby mělo jídlo i po několika hodinách tu teplotu, kterou potřebujete, musíte být buď kouzelníci nebo mít aspoň praktický termobox. S tím druhým umíme pomoci.

Termobox má perfektní tepelně izolační vlastnosti, díky kterým dokáže uchovat obsah v žádané teplotě. Toho nejčastěji využijete při převozu potravin. Využíván je tak zejména v gastronomii a obecně v potravinářském průmyslu. Je jedno, zda potřebujete uchovat potraviny studené nebo naopak teplé. Funguje stejně dobře při obou úkolech.

V termoboxech bývá většinou přepravované maso, ryby, ledové kostky nebo ovoce a zelenina. Využijí ho i domácnosti například při cestách autem, kdy sebou můžete převážet tradiční "řízky na cestu" a chcete je mít dlouho teplé nebo při přípravách oslav a rautů ve venkovním prostředí.

TavoBox thermo

Na výběr u nás máte z několika materiálů a velikostí termoboxů - polystyrenové EPS, termoboxy z piocelanu a profi termoboxy EPP. Podle svých potřeb zvolte box spíše mělký nebo hluboký, podlouhlý nebo čtvercový, materiál pak podle toho, jak dlouho potřebujete potraviny a nápoje udržovat chlazené nebo naopak teplé. Záleží na tom, co v něm budete přepravovat nejčastěji. Největší z termoboxů má rozměry 690 x 490 x 370 mm, tedy s objemem 80 litrů, který je dostatečně velký na přepravu i větších potravin či pokrmů. Šířka stěny se pohybuje mezi 15 a 35 mm. Od celkového rozměru ji nezapomeňte odečíst. Zároveň pamatujte, že čím širší je stěna, tím lepší jsou izolační vlastnosti boxu.

Přeprava jídla však není jediným využitím. Používány jsou i pro přepravu živočichů a rostlin, například v akvaristice a rozšířené jsou i ve zdravotnictví.

Komu se nechce tahat s hranatým boxem, může také zvolit termotašky nebo termobatoh.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží