POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Profi termoboxy na přepravu potravin

Publikováno: 14. 6. 2019

Termoboxy mají jediný úkol – udržet obsah v takové teplotě, v jaké byl do termoboxu vložen. To znamená, že se používají na udržení konstantní teploty buď ledových nebo horkých potravin. V tomto článku se podíváme na speciální termoboxy pro profesionální použití. Tyto profi termoboxy se vyrábějí z trvanlivého EPP, což je expandovaná polypropylenová pěna. Tento materiál (kromě toho, že udrží konstantní teplotu), je velmi lehký a stabilní. Dokonce se běžně dává do myčky.

Kromě toho mají ale EPP termoboxy i další vlastnosti na vyšší úrovni, než běžné polystyrenové termoboxy, které jsou např. více křehké. 

Udrží teplotu několik hodin

Všechny termoboxy mají logicky atest pro styk potravinami. V praxi se používají díky tomu, že udrží po dobu několika hodin konstantní teplotu:

  • Mražené výrobky. Během skladování nebo přepravy do termoboxů můžete dát ledové zboží, ideálně s teplotou pod 4°C. Termoboxy udrží zmrzlý výrobek po dobu několika hodin. Tuto dobu lze ještě prodloužit, když dovnitř přidáte chladící sáčky, které je u nás také možné nakoupit.
  • Teplé jídlo či pití. Do termoboxů se dávají také horké potraviny, nejlépe nad 65°C. Opět platí, že termoboxy udrží tuto teplotu po dobu několika hodin.

 

Termobox z EPP

Různé velikosti termoboxů a jejich použití

Profesionální termoboxy se vyrábějí v několika velikostech – velké s objemem cca 80 litrů, podlouhlé střední (35 litrů) nebo malé (22 litrů). Termoboxy z EPP mají dlouhou životnost, jsou velmi pevné a drží svůj tvar. Samozřejmě skvěle izolují a používají se tak hlavně v potravinářském průmyslu nebo v domácnostech. Běžně se v nich rozváží jídlo, jsou součástí každé cateringové akce, přepravují se v nich rybičky, nanuky apod. Do velkého termoboxu se vejdou i 3 nízké pekařské přepravky (výška 95 mm).

Termoboxy se prodávají ve stylové černé barvě a jsou samozřejmě omyvatelné vodou. 

Kromě 14 druhů profi termoboxů nabízíme také termobox na lahve, termobox na dorty nebo 10 variant termotašek a termobatohů.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží