Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Termobox a termoport. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Publikováno: 24. 3. 2021

V době covidové zažívá donáška jídel velký boom a naše nabídka nádob na potraviny není výjimkou.

Když se podíváte do naší nabídky, možná si všimnete jedné novinky. Kromě termoboxů se v ní nyní objevily i termoporty. Jaký je mezi oběma typy nádob rozdíl?

Termoporty jsou pevnější a robustnější. Slouží k delší přepravě a uchování jídla. Jsou vyrobeny z tvrzeného plastu a vydrží tedy i když s nimi nezacházíte zrovna v rukavičkách.

Naproti tomu termobox je vyroben ze speciální polystyrenové pěny. I termoboxy jsou pevné a hodně vydrží, ale přece jen o trochu méně než plastový termoport. Jejich největší výhodou je výrazně nižší váha.

K použití se tedy dá říci to, že termobox je vhodný tam, kde jej budete často nosit v ruce. Termoport je pak skvělý pro jídlo převážené v autě nebo v dodávce, kde po příjezdu nesete nádobu jen kousek nebo ji z auta nevyndáte vůbec a přenesete rovnou jen jídlo.

Termoboxy a termotašky

Další rozdíl je v uchování teploty. Termoporty garantují udržení teploty i více než 4 hodiny. To díky kvalitní CFC free izolaci. Tuto dobu můžete dokonce ještě prodloužit díky náhřevným vložkám, které stačí vložit do boxu. To stejné platí i pro udržení chladu, pouze vyměníte ohřevnou vložku za chladící.

Teplé jídlo, které do nádoby vložíte v poledne tak může být teplé dokonce ještě i na večeři. Toho u polystyrenového boxu nedocílíte.

Ještě více se hodí na uchovávání teplých jídel na oslavách a svatbách, takže určitě najdou své využití i v pocovidové, doufejme normální době. Nádoby na jídlo jsou lehké, snadno přenosné a jdou stohovat. O výhodách termoboxů jsme se už psali několikrát. S termoporty je nyní nabídka gastronádob kompletní.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží