POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak balit a stěhovat potraviny

Publikováno: 27. 4. 2021

Nejlepší rada pro stěhování potravin je: snězte a vypijte toho co nejvíc a ideálně všechno. Ne vždy se to ale podaří, takže se pár tipů na stěhování potravin určitě bude hodit.

V minulém článku jsme radili se stěhováním velkých spotřebičů. V kuchyni zůstáváme, ale tentokrát to bude větší pohoda a budete potřebovat spíš hlavu, pečlivost a schopnost organizace než svaly. Zatímco lednička váží desítky kilo a nic s tím neuděláte, její obsah si můžete rozdělit na menší části.

Pozor na vše tekuté

S tekutými potravinami je při stěhování rozhodně největší práce. Výhodou je aspoň to, že po stěhování si můžete dát oslavného panáka.

Všechny tekutiny stěhujte v uzavíratelném a pevně uzavřeném obalu. Zní to jako samozřejmost, ale není. PET lahve jsou bezpečné a bezproblémové, ale třeba už otevřené šroubovací skleněné lahve netěsní ani zdaleka tak spolehlivě jako petky. Dobře je proto zkontrolujte.

Skleněné lahve stěhujte v krabici nebo v přepravce s proložkou. Použijte výplňový materiál a nebo jednotlivé lahve obalte bublinkovou fólií. Na krabici nezapomeňte napsat, že obsahuje sklo a kterou stranou ji budete ukládat do auta a nosit.

Dobře zajistěte i takové věci jako kečup, hořčice, majonéza a podobně. Buď je vložte do krabičky nebo do sáčku. Ani jejich víčka už nemusí stoprocentně fungovat.

Sypké patří do krabiček

Dalším ošemetným místem jsou sypké věci. Mouka, cukr, strouhanka nebo koření. Nejjednodušší je stěhovat pouze ještě nenačaté balení a rozbalené zbytky vyhodit. Pokud ale nechcete plýtvat, tak si pořiďte různé plastové krabičky, do nich potraviny nasypte a krabičky kromě pečlivého uzavření ještě radši omotejte lepící páskou. Pokud se vám mezi věci rozsype mouka, budete si nadávat.

U koření doporučujeme koupit uzavíratelné plastové sáčky a do nich buď nasypat samotné koření nebo vložit sáčky s kořením. Záleží, jak ho doma skladujete. Do jednoho sáčku vždy jen jeden druh koření, ať se nepromíchají chutě ani vůně.

Co s věcmi z ledničky a mrazáku?

Stěhování z ledničky a mrazáku je trochu problematické hlavně kvůli tomu, že musíte stěhovat i ledničku samotnou a před stěhováním ji odmrazit. I z tohoto důvodu není stěhování mraženého zase tak časté. Pokud už ho ale stěhujete a chcete pohlídat, aby věci z ledničky nebyly dlouho v teplém prostředí, můžete se zkusit pojistit nákupem chladících tašek nebo sáčků.

No a ovoce, zeleninu a podobně, to už opravdu zvládnete sníst. To nestěhujte:)

 

 

Chcete se dozvědět, jak balit a stěhovat další části domácnosti?

Jak balit a stěhovat knihy?

Jak balit a stěhovat nádobí?

Jak balit a stěhovat velké spotřebiče?

Jak balit a stěhovat elektroniku?

Jak balit a stěhovat rostliny?

Jak balit a stěhovat domácí mazlíčky? 1. díl2. díl3. díl

Jak balit a stěhovat domácí kancelář / pracovnu?

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží