POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak balit a stěhovat se zvířetem 3. díl - zvířata v kleci

Publikováno: 17. 6. 2021

Po minulém díle, kde jsme stěhovali akvárium, si dnes s klecemi trochu odpočineme. Žádná voda, žádné sklo, hurá. Přesto u stěhování všech zvířat musíte být opatrní.

Kanárek, morče a další klecová zvířátka jsou velmi křehká a navíc, na rozdíl třeba od psa, se s nimi během stěhování nemůžete úplně snadno pomazlit a tím je uklidnit. A přestože s vámi nekomunikují tak často a úzce jako pes nebo kočka a mohou tedy působit v klidu a nad věcí, stěhování je pro drobná klecová zvířata extrémně stresující.

Ptactvo doporučujeme před delší cestou přemístit do menší „cestovní klícky“, kde nebudou mít tolik prostoru pro pohyb a tedy ani pro zmatečné polétávání po kleci vyvolané stresem. Při takovém chování by si mohly snadno ublížit.

Pokud je opeřenec přítomen stěhování, přemístěte klec do místnosti, kde je zrovna aktuálně neprobíhá odnášení nebo přinášení věci a pohybuje se v ní co nejméně osob. Pokud to nejde, přehoďte přes klec aspoň nějaký šátek nebo ubrus, který dopřeje klid a soukromí. Pokud je pták zvyklý na váš hlas a přítomnost, pravidelně na něj mluvte.

Při samotné cestě mějte klícku vždy přehozenou šátkem nebo dekou, aby se pták co nejméně stresoval .

I další zvířata, třeba morče nebo králíček cestu nejlépe stráví v menší přenosné klícce nebo uzavíratelném pelíšku a ideálně na vašem klíně. Druhou možností je třeba sedadlo spolujezdce nebo přinejhorším i kufr, ale vždy si pohlídejte, aby se klícka nemohla nikam hýbat, byla překryta dekou a dělejte pravidelné zastávky, během kterých zkontrolujete, že je vše ok.

Samotné klece nějakou velkou péči nepotřebují. Jejich obyvatel v nich na cestu není a ocelové dráty jsou docela pevné. Pozornost věnujte spíše plastovým částem klece, pokud nějaké takové jsou.

Určitě z klece vyndejte všechny pohyblivé části. Takže bidýlka, hračky, ale i pítka a zásobníky na jídlo. Všechno pryč. Pohyblivé části by se při cestě mohly rozbít. Zabalte je zvlášť po jedné třeba do obyčejných pytlíků. Křehčí věci (třeba bidýlka se zrcátkem) pak do bublinkové obálky.

Celou klec, pokud je například vypletena tenkými a tedy křehčími dráty můžete omotat streč fólií.

 

 

Chcete se dozvědět, jak balit a stěhovat další části domácnosti?

Jak balit a stěhovat knihy?

Jak balit a stěhovat nádobí?

Jak balit a stěhovat velké spotřebiče?

Jak balit a stěhovat potraviny?

Jak balit a stěhovat elektroniku?

Jak balit a stěhovat rostliny?

Jak balit a stěhovat domácí mazlíčky? 1. díl2. díl

Jak balit a stěhovat domácí kancelář / pracovnu?

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista

 

Související zboží