POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak balit a stěhovat velké spotřebiče – pračka, lednička, myčka…

Publikováno: 20. 4. 2021

Dnes se pořádně zapotíme. Velké spotřebiče jsou určitě to nejtěžší, co budete stěhovat.

Lednice

Že je lednici před stěhováním dobré odmrazit a vyndat z ní všechny potraviny asi napadne každého. Přejdeme tedy k méně jasným doporučením.

Nezapomeňte vyprázdnit nádrž na vodu. Jinak se vám už tak těžká lednice ještě o něco více pronese. Všechny poličky, nádoby a nástavce vytáhněte a stěhujte je zvlášť. Skleněné poličky zabalte do něčeho měkkého, třeba do bublinkové fólie.

Stěhování využijte k očištění hlavně zadní části lednice, na kterou zase několik let nesáhnete. Vydrhněte i všechna zákoutí uvnitř lednice a mrazáku, vyčistěte poličky a další doplňky.

Kabely na zadní straně spotřebičů přichyťte lepící páskou. Ale pozor, na přichycení dveří pásku nepoužívejte, mohli byste při strhávání poškodit lak. K zafixování dveří doporučujeme obalit spotřebiče streč fólií nebo bublinkami. Fólie pomůže, abyste lak při manipulaci někde nepoškrábali.

Pračka

Všechny hadice a kabely odmontujte (jen ty, které odmontovat jdou) a zabalte je pro přepravu do zvláštní krabice. Kabely, které jsou k pračce napevno, přilepte lepící páskou.

Zajistěte buben. Prostor mezi bubnem a stěnou vyplňte třeba ručníky nebo zafixujte jinak. Vnitřek bubnu můžete nechat prázdný, ale můžete ho využít jako přepravní prostor pro ručníky a jiné měkké věci a ušetřit si jednu krabici.

Podobný systém jako u pračky zopakujte i u sušičky.

Myčka

Vyndejte z myčky všechny koše na nádobí a další „vnitřnosti“. Pohyblivé části by totiž mohly poškodit trysky. Pokud všechny vnitřní části vyndáte, samotné trysky už nijak zabezpečovat nemusíte.

Stejně jako u dalších spotřebičů kabely buď oddělejte nebo ty které nejdou přichyťte izolepou.

Stejně jako jsme psali už u lednice – lepící pásky používejte pouze k přichycení kabelů v zadní části spotřebiče, nelepte lakované části. Před přepravou ještě doporučujeme spotřebiče obalit bublinkami nebo streč fólií, aby nešlo k poškrábání laku.

 

Chcete se dozvědět, jak balit a stěhovat další části domácnosti?

Jak balit a stěhovat knihy?

Jak balit a stěhovat nádobí?

Jak balit a stěhovat potraviny?

Jak balit a stěhovat elektroniku?

Jak balit a stěhovat rostliny?

Jak balit a stěhovat domácí mazlíčky? 1. díl2. díl3. díl

Jak balit a stěhovat domácí kancelář / pracovnu?

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží